Skansespillet 2018, Skammerens Datter
Lene Kaaberbøl (forfatter til bogen “Skammerens Datter”): De er bare så dygtige, de skansespillere. Der er fuldt knald på de store kornumre, og også solisterne er stensikre, velsyngende “professionelle” amatører, der vist kun har det med kærligheden til fælles med amatørbegrebet. Jeg glæder mig til at opleve forestillingen endnu et par gange mens jeg er her!
Om Forestillingen
Fra d. 5. – 14. juli præsenterer Skansespillet i Hals en musicalforestilling for hele familien. Oplev Lene Kaaberbøls fængslende fantasyhistorie om skam, mod og kærlighed. Det hele serveres af et sprudlende hold skuespillere og et toptunet professionelt orkester.
Rejs med på Dinas færd fra Lindehuset i Birkene gennem skovene til Dunarks slimede dragegrotter, til alkymistens lune værksted og det truende folkemylder ved skafottet. Undslipper Dina dragens kløer?
Skammerens Datter er gys, fryd, drageblod og nordiske urtoner – en magisk musikteateroplevelse. Tag med fantasien, drager og ravne på et eventyrligt ridt over bjerge, kløfter og vindebroer – og find modet til at overvinde de ondeste kræfter!
Det er første gang nogensinde, at SKAMMERENS DATTER opføres som friluftsteater, og der er skrevet helt nye musikalske arrangementer til denne opsætning.
Alt i alt en eventyrfortælling du og resten af familien ikke må gå glip af…
Handlingen
1. akt
Der er marked i landsbyen Birkene (Markedsmusik). En kludekræmmer råber op, da hun bliver bestjålet og en mand pågribes, men nægter sig skyldig i tyveri. For at opklare sagen føres han til Melussina Tonerre, byens Skammer, som kan se i folks øjne hvad de skammer sig over. (Dommen). Melussina afslører, at han har stjålet et par tørklæder, men at han har skyndt sig at give dem videre til en medsammensvoren (Skammertema).
Melussinas datter, Dina, forsøger at komme med i de andre børns leg, men de vil ikke have hende med, fordi de er bange for hende (Slet ikke en af os). En af pigerne, Cilla, lægger dog en ondskabsfuld plan, og lader som om Dina må være med, men i stedet får Dina en spand valle i hovedet (Vandringsmanden). I et anfald af raseri griber Dina fat i Cilla, og da hun har arvet sin mors evne til at skamme folk, får hun afsløret nogle af de ting, Cilla skammer sig over. Cillas far, mølleren, kommer dog Cilla til undsætning.
Dina går fortvivlet hjem til sin eneste ven, Blis, som er familiens hest (Alle kan vel trænge til en ven). Hendes mor kommer ind til hende, og fortæller hende om de særlige evner, skammerne har, og om, hvor vigtigt det er at lære at bruge evnen rigtigt (Skammerens Datter). Melussina erklærer, at Dina nu er hendes skammerlærling, og de går ind i huset igen (Alle kan ven trænge til en ven, reprise).
På kroen i Dunark er der liv og glade dage (Drikker natten væk). Borgens våbenmester og fyrstesønnen Nicodemus er blandt de tilstedeværende. Borgens alkymist, Mester Maunus, som er Nicos tidligere lærermester, kommer ind, og skælder Nicodemus ud for sin drikfældige adfærd. Udenfor kroen skændes det fattige halvsøskendepar Aun og Rosa. Aun vil have Rosa ind på kroen for at tigge, men kroværten, Fru Petri, vil ikke have tiggeri på sin kro. Da kroen lukker står Nicodemus alene tilbage og tænker på hvordan den storebror, der døde et år tidligere, altid blev favoriseret af deres far (Min familie). Rosa overveje sin situation med Aun, der behandler hende dårligt og vil have hende til at stjæle, og hjemme i Birkene tænker Dina på hvem hendes far mon er.
Et skrig gennemtrænger natten (Mordet). Nico(demus) er smurt ind i blod og holder en kniv i hånden. Han arresteres og anklages for 3-dobbelt mord på sin far (Fyrst Ebnezer), hans afdøde brors kone og deres lille søn.
Hjemme i Birkene banker et sendebud på døren til Skammerens hus. Melussina må forlade Dina og hendes to søskende og tage med til Dunark. (Afsked med mor)
I Dunarks fattige bydel, Skidenstad, har man hørt om mordet på Fyrst Ebnezer, men man er ligeglade (Hvad tror de, det rager os?). De er fattige, og hvem af de rige der lever eller dør gør ingen forskel for dem.
Drakan ankommer til Skammergården, under påskud om, at Dinas mor har brug for Dina. Dina følger med Drakan til Dunark (Rejsen til Dunark). De skyder genvej gennem Dragegården (Draco, Draco). Drakan har ikke været i stand til at få Melussina til at afsløre Nico som tredobbelt morder, og han vil derfor have Dina til at forsøge at se hans skyld. Hun føres ned i fangekælderen til Nico, alt mens Drakan forsøger at tvinge Melussina til at angive Nico som morder. Under en samtale mellem Nico og Drakan i fangekælderen kommer det frem, at Nico var forelsket i Adela, som sidenhen giftede sig med Ludovic – den bror, der døde et år tidligere. Drakan giver Nico en forsoningsgave – en flaske, der senere viser sig at være drageblod. Dina, der har ligget ved siden af dem og sovet, vågner og opfordrer Nico til at holde igen med drikkeriet. Nico var så fuld den aften, mordene blev begået at han faktisk ikke ved, om han har begået dem. Dina ser ham i øjnene (se mig i øjnene) og ser alle de fejl, han har begået og alle de mange ting, han skammer sig over, og alle de tunge tanker og jalousi, han gemmer på. Men hun ser også, at han ikke har myrdet sin far, svigerinde og nevø. Nico er ved at besvime p.g.a. drageblodet, han har drukket. Drakan afslører, at han er vred over, at han ikke fik magten, da Ludovic døde. Han forsøger, at dræbe Dina, men Dina kaster sin lille kniv over til Nico, som overfalder Drakan. Nico og Dina flygter ud af fængslet og Dina forsøger at finde sin mor, men møder i stedet Dama Lizea, Drakans mor. De kommer videre ud gennem dragegården, hvor de prøver at slippe forbi dragerne. En drage bider Dina i armen, men Nico slår dragen ihjel og redder Dina i sikkerhed (Dragekampen).
2. akt
Nicodemus er blevet dømt skyldig i tredobbeltmord og er eftersøgt. Drakan har taget magten som Dragefyrste (Ravnen og Dragen), og lover nye og trygge tider til alle, der vil følge ham. Drakan er rasende over at Nico og Dina er på fri fod, men Dama Lizea prøver at mane ham til ro. Aun håber, at han kan blive soldat i Drakans hær.
Nico og Dina har søgt tilflugt hos Mester Maunus. Mester Maunus afslører, at Nico og Drakan i virkeligheden er halvbrødre, da Fyrst Ebnezer har haft en affære med Dama Lizea. Og nu, da deres far og Ludovcis lille søn er skaffet af vejen er Drakan den nærmeste arving til magten.
Drakan og et par soldater banker på døren, for i deres eftersøgning af Dina og Nico. De gemmer sig, og undgår at blive fundet. Dina bliver forklædt som en dreng og begiver sig ud i Dunark for at opsøge kroværten Fru Petri, som er Mester Magnus’ niece. (Ud af døren og til venstre).
I mellemtiden tvinger Aun Rosa til at skaffe en flaske af fru Petris gode vin, så han kan bestikke våbenmesteren og blive soldat i Drakans hær. Denne plan går dog gruelig galt, da Rosa kun er i stand til at samle gamle sjatter sammen i en flaske. Drakan og hans mor, Dama Lizea, kæmper om deres indbyrdes magtforhold. (Fingrene væk fra det hår)
Uden at blive afsløret kommer Dina, forklædt som dreng, til kroen og får afleveret Mester Magnus’ budskab til Fru Petri. Men på vej tilbage går det galt: Våbenmester afslører hendes sande identit, og hun tages til fange og føres til Dama Lizea. Men Dina kigger hende i øjnene og afslører – under tilstedeværelse af Våbenmesteren – at det er Drakan, der har begået de tre mord for at komme til magten. Dama Lizea slipper Dina fri, men lader våbenmesteren følge uset efter hende, i håb om, at Dina vil lede dem til Nicodemus’ skjulested (Skidenstad Reprise)
Efter en uhyggelig flugt gennem Skidenstad synker Dina fortvivlet sammen og tænker på sin mor (Kan du se mig). I et forsøg på at finde et skjulested for natten støder hun på Rosa, som tager hende med hjem. Aun er stadig rasende over, at han ikke er blevet soldat i Drakans hær, men Dina ser ham i øjnene og får ham til at se, hvor latterlig han er. Rosa og Dina flygter fra Aun, men Rosa er ked af, at Dina ikke vil se på hende. Dina er nemlig bange for, at deres spirende venskab vil gå i stykker, hvis hun ser Rosa i øjnene. Men til sidst giver hun efter for Rosas ønske (Jeg ta’r skammen fra dig) og det går op for hende, at hun nu endelig har fået en rigtig ven. De opsøger fru Petri på kroen.
Våbenmesteren, der jo har overværet at Dama Lizeas angivelse af Drakan som 3-dobbelt morder er også på kroen og sværger at han vil hjælpe med at befri Melussina og bringe Nicodemus tilbage til magten.
Hos Mester Magnus lægges der planer for, hvordan man kan befri Melussina, som skal ædes af dragen samme dag. Våbenmesteren og fru Petri støder til. De vil lave en eksplosion, som kan aflede folks opmærksomhed og give dem tid til at befri Skammeren. De vil have Nicodemus til at holde sig væk, af frygt for at han ellers kan blive taget til fange – men Nico føler sig som en kujon ved tanken om ikke at være med til at befri Dinas mor (En ven er en ven).
Aun og et par soldater kommer til kroen og tager Dina til fange. I arsenalgården er Dunarks borgere ved at indfinde sig for at se Melussina blive ædt af dragen (Ravnen og Dragen, reprise). Dina får viklet sig ud af sækken og løber op til sin mor, hvor hun angiver Drakan som morder. Det hjælper hende dog ikke, og snart er hun lænket ved siden af sin mor. Netop som Dragen begynder at kravler op mod Dina og Melussina lyder et brag, da arsenalet springer i luften. Folk flygter i panik, og Nico, som er forklædt som soldat, får befriet de to fanger. I sidste sekund lykkes det Drakan at tage Dina som gidsel. Nico løber mod Drakan og en fægtekamp udspiller sig mellem de to. Drakan slår sværdet ud af hånden på Nico, men i det samme kommer Rosa kravlende og stikker Drakan i foden med sin lille kniv. Nico kommer på benene og slår Drakan bevidstløs med den flade side af sværdet. Aun, som stadig er på Drakans side, hjælper ham ud, og Nico, Dina, Rosa, Våbenmesteren og Melussina står tilbage. Slaget er vundet, og de tager hjem til Birkene, hvor de genforenes med Dinas søskende (Skammerens Datter, Reprise)
Instruktørteam
Betinna Bjeldbak
Instruktør
Har været en del af Skansespils-familien siden 1995, hvor hun var med i “Frøken Nitouche”. Betinna har været både foran, bagved og ved siden af scenen. Hun har været skuespiller, produktionsleder, forestillingsleder, rekvisit-ansvarlig, koordinator for bagscenen og nu instruktør. Betinna arbejder til dagligt som lærer.
Ronny Sterlø
Instruktør konsulent
Ronny Sterlø arbejder til dagligt som skuespiller på Himmerlands Teater i Hobro. Han har været professionel skuespiller i snart 15 år og før den tid har han medvirket i et hav af musicals rundt omkring i landet. Som instruktør har han for Musicaliber instrueret Blood Brothers og Den Eneste Ene og har for Skansespillet både lavet Oliver og Jorden Rundt i 80 Dage.
Martin Kjeldgaard
Kapelmester
Er uddannet pianist fra Nordjysk Musikkonservatorium, og arbejder til dagligt som organist og korleder ved Vodskov Kirke. Martin har været kapelmester på Skansens sommerspil siden 2009, er foreningens webmaster, og næstformand i bestyrelsen. Derudover har Martin, i samarbejde med Susanne Vibæk Svanekiær, skrevet de musikalske arrangementer til dette års forestilling.
Martin Bruun-Jensen
Vocalcoach og korleder
Er musikuddannet fra Aalborg Universitet og arbejder til dagligt som musikunderviser, rytmisk koordinator og organist i Rebild Kommune. Martin er også at finde på den rytmiske musikscene – blandt andet som basunist i Vejgaard Tårnblæserlaug. Det er første gang, at Martin er med i Skansespillet, men han har erfaring som kapelmester og vocal coach på en lang række musicals.
Anne Moe
Produktionsleder
Har været en del af Skansespillet i mange år, hvor hun næsten er vokset op. Anne har stået på scenen i flere opsætninger, men mest af alt har hun det store og vigtige overblik bagved scenen. Her har hun været alt fra forestillingsleder til produktionsassistent og nu produktionsleder, hvor hun sørger for, at alt forløber, som det skal. Anne er også en af de hovedansvarlige for børnenes julestykke.
Caroline Ramskov
Produktionsassistent
Ved lige præcis, hvad det vil sige at være en del af skansefamilien. De sidste mange år har hun hver sommer stået bag og/eller på scenen til årets forestilling, hvor hun altid hjælper til der, hvor der er behov. Omkring jul er hun en af de hovedansvarlige for børnenes julestykke, og hun var blandt andet sidste år instruktør for både børne- og ungdomsholdene. Denne sommer er hun produktionslederens højre hånd i alt det praktiske.
Torben R Skov
Koreograf
Blev ramt af Skansefeberen tilbage i 1997, hvor han ved et tilfælde kom med i forestillingen “Oklahoma”. Han arbejder til daglig som regnskabschef hos Asetek Danmark A/S i Aalborg, men de kreative lyster bruges heldigvis hos Skansespillet. Torben er foreningens multimand! Kasserer, skuespiller, koreograf, scenograf, tekniker og meget andet.
Vivian Jørgensen
Sufflør
Er Skansens ‘Grand Old Lady’ og vores allesammens “tante”. Vivian har været aktiv i Skansespillet i 30 år siden starten i 1988 med “Annie get your gun” og har en stor del af tiden været en del af bestyrelsen. Det er derfor ikke kun Skansespillet, der har 30 års jubilæum. Vivian er gået på pension fra Forsvaret, så nu er der endnu mere tid til Skansespillet.
Medvirkende
Louise K. Kronborg
Dina Tonerre
Betinna Bjeldbak
Mellusina Tonerre
Mathias K. Jensen
Davin Tonerre, Matis
Mille Kjeldgaard
Melli Tonerre, Birkenepige, mv.
Nora Bruun-Jensen
Melli Tonerre, Birkenepige, mv.
Jonas W. Nielsen
Nicodemus Ravens
Kenny H. Johansen
Drakan
Marianne Duus
Dama Lizea
Karen G. Hauerslev
Rosa
Erik Christensen
Aun, Birkeneborger
Birgitte Randsted
Rosas mor, Oldermandskone
Thomas W. Pedersen
Våbenmester, Rikert Smed
Mette Nørgaard
Fru Petri, Birkeneborger
Torben R. Skov
Mester Maunus, Oldermand
Ulrik Frank
Fyrst Ebenezer Ravens, Johan
Jacob Bo Hussmann
Ludovic Ravens, Mølleren, mv.
Laura W. Møller
Adela Ravens, Glædespige, mv.
Amalie F. Rydahl
Cilla Møllers, Skidenstad
Pernille Andreasen
Cilla Møllers, Dunarkborger, mv.
Cecilie S. Højbjerg
Ettie Møllers, Dunarkborger
Fie Duus
Sasia, Dunarkborger, Skidenstad
Ida Kjeldgaard
Sasia, Birkenepige, Dunarkborger
Freja S. Biegel
Tea, Birkenepige, Skidenstad
Christian M. Iversen
Dres, Birkeneborger, Skidenstad
Caroline Ramskov
Allemands-Kassie, Skidenstad
Sarah Korreborg
Ellyn Smed, Glædespige, mv.
Jakob M. Hansen
Tyven, Ebert, Skidenstad
Liane Eriksen
Tyvepige, glædespige, mv.
Anna Aaen
Birkenepige, Dunarkborger, mv.
Alberte Bønkel
Birkeneborger, glædespige, mv.
Berith Raunstrup
Kludekræmmer, Dunarkborger
Emily Sørensen
Birkeneborger, Dunarkborger, mv.
Emma G. Johansen
Uldkræmmer, Skidenstad, mv.
Frida Schultz
Birkeneborger, Dunarkborger, mv.
Jamie F. McLaughlin
Møllersøn, Dunarkborger
Valdemar Bruun-Jensen
Møllersøn, Skidenstad
Jasmin Ishøy
Birkenepige, Dunarkborger, mv.
Johanne S. Biegel
Fiskehandler, Dunarkborger, mv.
Juline Geertsma
Birkeneborger, Dunarkborger, mv.
Katrine K. Hangstrup
Birkeneborger, glædespige, mv.
Kaya D. Aslak
Birkenepige, Dunarkborger
Marie F. Nielsen
Birkeneborger, Glædespige, mv.
Mathilde V. Andersen
Birkenepige, Dunarkborger
Mille J. M. Jensen – Skansespillet 2018, Skammerens Datter
Birkenepige, Dunarkborger
Morten Ishøy
Birkeneborger, Dunarkborger, mv.
Patricia Drejer
Birkenepige, Dunarkborger
Rebecka Sørensen
Uldkræmmer, Dunarkborger, mv.
Sigrid M. Weinreich
Birkeneborger, glædespige, mv.
Silje Poulsen
Birkenepige, Dunarkborger
Sine Sloth
Birkeneborger, Dunarkborger, mv.
Sofie Kamp
Birkeneborger, Dunarkborger, mv.
Orkester
Martin Kjeldgaard
Keyboard, kapelmester
Dan Selchau
Blokfløjter, tværfløjte
Olga T. Carlsen
Violin
Sebastian Horon
Cello
Bjarke L. Behr
Kontrabas
Mats Lindblad
Guitar, drejelire
Asta Barkmann
Trompet, flygelhorn
Thea Zink Vriborg
Horn
Johannes Rodh
Basun
Jonas Thygesen
Percussion
Trommer
Henrik L. Skøtt
Bag Scenen
Kostumeansvarlig
Britta Kjeldgaard
Systuen
Britta Kjeldgaard, Louise Holmgaard, Liane Eriksen, Karen Jacobsen, Joan Trudsholm, Lone Adamsen, Karin Sørensen, Louise Frederiksen, Juline Geertsma, Sigrid Weinreich, Cecilie Højbjerg, Torben Lynnerup, Kirsten Eriksen Majbritt Drejer, Nina Andreasen, Mette Rydahl, Rebecka Sørensen, Emily Sørensen, Emma Johansen, Sine Sloth, Frida Schultz, Ida Kjeldgaard m. fl
Kostumevask og rens
Kirsten Eriksen og Lotte Kamp
Hår og Makeup
Olga Ishøy og Betinna Bjeldbak
Rekvisitansvarlig
Jeanette Schultz
Rekvisitter
Caroline Ramskov, Jeanette T. Schultz, Majbrit Drejer, Majbrit Biegel, Sarah Korreborg, Karen Hauerslev, Louise Kronborg, Emily Sørensen, Rebecka Sørensen, Sine Sloth, Sigrid Møller Weinreich, Alberte Bønkel, Mette Nørgaard m.fl.
Scene- og kulisseansvarlige
Tommy Yder og Torben Skov
Malere
Steen Carlsen m.fl.
Scene-og kulissebygning/maling mm.
Torben Skov, Tommy Yder, Steen Carlsen, Lasse Skau Pedersen, Jakob Valbak, Per Rydahl, Berith Raunstrup, Marie Louise Forup Nielsen, Jakob Møller Hansen, Jacob Hussmann, Liane Gjerlev Eriksen, Katrine Kjellberg Hangstrup, Mathias Kjær Jensen, Marianne Duus, Erik Engedal Christensen, Thomas Winther Pedersen, Ulrik Frank, Birgitte Randsted, Christian Muldkjær Iversen, Jonas Wallentin Nielsen, Kenny Henrik Holm Johansen, Morten Ishøy, Martin Kanstrup, Morten Andreasen m.fl.
Elinstallationer
Casper Nielsen
Lyddesign, afvikling og lydudstyr
Søren Lyd
Lydudstyr
Michael Jonassen og Søren Lyd
Forestillingsleder
Thomas V. Vejling, Jonas Ø. Pedersen og Anne Pernille Moe
PR
Flemming Pedersen, Morten Ishøy, Martin Kjeldgaard, Jannie Hvilsted, Mathias K. Jensen, Torben R. Skov, Berith Raunstrup m.fl.
Annoncer og sponsorer
Flemming Pedersen, Berith Raunstrup m.fl.
Plakat, grafik & programdesign
Maria Emilie Trend
Fotografer
Philip Mouritsen og Jeanette Schultz
Billetsalg, bod, kontrollør, voldvagt og kagebagere
Flemming Pedersen, Britta Kjeldgaard, Nina Andreasen, Marianne Carlsen, Mogens Johansen, Jan Norvin, Arne Sørensen, Niels Ravnkilde, Janne Højen, Michelle Knudsen, Frederikke Kristensen, Emilie Pedersen, Kirsten Eriksen, Vibeke Norvin, Karin Johansen, Susanne Skov, Niels Skov, Mette Rydahl, Christina Kronborg, Ane Sørensen, Torben Lynnerup, Gitte Lynnerup, Majbritt Drejer, Nanna Ottsen, Lisa Hauerslev, Kamilla Vandborg, Morfar Jørgen, Anne Hangstrup, Lotte Kamp, Morten Andreasen, Per Rydahl, Jeanette Schultz, Marie Forup Nielsen, Mikael Schul- tz, Jette Pedersen, Lotte Kamp, Charlotte Jensen, Lars Sørensen, Jesper Kamp, Ulla Larsen, Rasmus Poulsen, Helle Thomsen, Corna Christensen, Kathrine Hangstrup, Jonas Wallentin, Kirsten Andersen, Jakob Jepsen, Michael Larsen, Christina Maagaard, Sigrid Weinreich, Karen Jacobsen, Majbritt Biegel, Alberte Bønkel, Caroline Ramskov, Kirsten Andersen, Karin Sørensen, Joan Trudsholm, Birgit Sørensen, Christian Iversen, Cecilie Højbjerg m.fl.
Tekniske vagter
Mogens Johansen, Torben Lynnerup, Per Rydahl, Jakob Jepsen
Microport-ansvarlig
Martin Knudsen
Frugtdamer
Nina Kibsgaard, Tove Sloth
Backstage
Søren Skriver Rasmussen, Tanja Friholt Lauritzen, Louise Frederiksen, Kirstine Lauritzen, Charlotte Ramskov, Helene Rønnest, Cecilie Norvin m.fl.
Nattevagter
Louise Frederiksen, Jacob Hussmann, Jakob Møller Hansen, Ulrik Frank, Torben Skov, Cecilie Stubberup Højberg, Erik Engedal Christensen, Nina Kibsgaard, Pernille Kibsgaard Andreasen, Lone Adamsen, Katrine Kjellberg Hangstrup, Marie Louise Forup Nielsen, Ann Sofie Fit Jans- dal, Tanja Friholt Lauritzen, Lisa Hauerslev, Berith Raunstrup, Marianne Duus m.fl.
Bestyrelsen
Susanne R. Skov, Vivian Jørgensen, Torben R. Skov, Martin Kjeldgaard, Betinna Bjeldbak, Berith Raunstrup, Anne Pernille Moe, Jannie Hvilsted og Mathias Kjær Jensen
Publikum skrev
Lene Kaaberbøl (forfatter til bogen “Skammerens datter”): Jamen, de er bare så dygtige, de skansespillere. Der er fuldt knald på de store kornumre, og også solisterne er stensikre, velsyngende “professionelle” amatører, der vist kun har det med kærligheden til fælles med amatørbegrebet. Jeg glæder mig til at opleve forestillingen endnu et par gange mens jeg er her!
Jens Frederik Frederiksen: Helt utroligt flot forestilling, kan klart anbefales til hele familien. Alt er godt, stykket, skuespillere, sang, kor, rammer, scene, lyd…… Hele familien var meget begejstret. Vi har tidligere set andre friluftsspil, men I slår dem alle. Prøv det, I vil ikke fortryde!
Hanne Aastrup Christensen: Kære Skansespil. I kan alle være meget stolte og på alle måder. Der blev sunget/spillet/ danset – så det var en fryd for en elsker af god skuespilskunst. I har magtet det hele. Held og lykke med “Skammerens datter”. I fortjener fulde huse alle dage. Tak for en fantastisk oplevelse, der rører unge som ældre.
Inger Gylden: Det var helt fantastisk – utroligt dygtige medvirkende. Hold nu op, hvor vi nød hvert sekund. Stor applaus…
Karina Jørgensen: Tak for en super skøn oplevelse af en fantastisk premiere.
Bodil Busk: Var der i aftes, det var en super positiv oplevelse. Man skulle jo tro, at skuespillerne var profesionelle, og ikke amatører, som det jo er tilfældet. Det er bare så godt gået. Stort tillykke til jer alle.