Sommerspillet 2017, SHREK The Musical
Om Forestillingen
Skansespillet glæder sig til at præsentere en forestilling for hele familien fyldt med latterbrøl, fugtige øjne og medrivende sange servereret af et sprudlende hold af skuespillere og et top tunet professionelt 12 mands orkester.
Shrek The Musical er en pragtfuld og hysterisk morsom nyopsætning, som vender op og ned på eventyrverdenen i en dansende, fortryllende, sjov og romantisk fortælling. Musicalen indeholder helt nye sange med musik af Jeanine Tesori og tekst og sange af David Lindsay-Abaire, men selvfølgelig er Shrek klassikeren ”I’m a Believer” med. Den er baseret på Dreamworks tegnefilm ”Shrek” fra 2001 og William Steigs bog” Shrek” fra 1990.
Den ildelugtende trold, Shrek, bor alene i sin sump. En dag bliver sumpen indtaget af en stor flok eventyrvæsner, og det viser sig at være den onde Lord Farquaad, der står bag. For at få sin sump tilbage skal Shrek ude på sit livs eventyr, og som følgesvend får han et talende æsel, som gennem sin altid friske replik og ukuelige optimisme, får rejsen mod Prinsesse Fionas fængsel til at blive alt andet end kedelig. Det bliver begyndelsen på et eventyr, som ikke går helt som planlagt.
Følg Shrek, vores usædvanlige helt, og hans loyale følgesvend Æslet på deres spændende eventyr for at redde den smukke (og temperamentsfulde) Prinsesse Fiona fra hendes fangenskab i tårnet, hvor hun vogtes af den kærlighedshungrende drage. Glæd dig til at møde ”wannabe” kongen Lord Farquaad i egen ”høje” person og alle de andre eventyrfigurer.
Alt i alt en eventyrfortælling du og resten af familien ikke må gå glip af…
Billeder
Handlingen
1. akt
Lige som en historiebog, begynder vores eventyrlige musical med en stor trold, kaldet Shrek, der fortæller om sin egen syv års fødselsdag. I takt med fortællingen kommer historien til live, og vi ser Shrek forældre fortælle den syv-årige udgave af ham selv, at det er tid til at begive sig ud i verden på egen hånd. Da han begiver sig af sted, viser det sig, at hans forældres advarsler om, at alle vil hade ham på grund af hans stygge udseende, er ganske sande, og nødtvunget bosætter han sig ensomt og bittert i en sump. På scenen ser vi Shrek vokse op til at blive den store trold, som før fortalte sin egen historie, men som nu træder ind i sin egen historie (“Stor vidunderlig verden”). En dag bliver hans ensomme tilværelse dog forstyrret, da alle landets eventyrvæsner kommer til hans sump, fordi de er blevet forvist dertil af Grev Farquaad (“Ingen kære mor”). Aldeles utilfreds og tilskønnet af alle eventyrvæsnerne, beslutter Shrek sig for at rejse ud for at opsøge Farquaad, i et forsøg på at genvinde sit privatliv i sumpen (“Farvel-sangen”). På sin rejse redder Shrek et meget snakkende æsel fra Grev Farquaads vagter, og efter voldsomt plageri fra æslet (“Gi’ mig en chance”) beslutter Shrek sig modvilligt for at lade ham følge med på sin rejse.
Sideløbende bliver vi præsenteret for Grev Farquaad i Duloc, en lille rædsel, der er i færd med at torturere kagemand til at fortælle, hvor Grev Farquaad kan finde en prinsesse, således han endelig kan blive en ægte konge. Kagemand påstår, at prinsesse Fiona er låst inde i et nærliggende tårn omringet af lava og bevogtet af en drage. Grev Farquaad beslutter at afholde en festival, hvor en Duloc-borgers navn skal udtrækkes og udvælges til at redde prinsesse Fiona for ham. Som folket samles (“Velkommen til Duloc”),ankommer Shrek og æslet til Duloc. Grev Farquaad forlanger, at Shrek skal redde prinsesse Fiona, som modydelse for igen at få sin sump for sig selv.
Som Shrek og æslet begiver sig afsted, bliver spotlyset rettet mod en syv-årig Fiona, der sidder fanget i slottet drømmende om, at hun en skønne dag vil blive reddet af en prins. Som hun bliver teenager og siden til en egenrådig kvinde, mister hun aldrig sin tro på eventyret (“Han kommer i dag”). På Shrek og æslets rejse bliver Shrek stadig mere irriteret på det konstant snik-snakkende æsel (“Rejsesang”). På trods af dette, er et venskab alligevel så småt begyndt at tage form. Efter at have krydset lava-broen og ankommet til slottet, fortsætter Shrek på den sidste del af rejsen alene, mens æslet møder en glubsk hun-drage (“For evigt”). Da Shrek når frem til Fiona, prøver hun at få Shrek til at spille rollen som den romantiske frelser, som hun har læst om i sine eventyrbøger, men det mislykkes, og til sidst må Shrek nødtvunget slæbe hende med. Herefter må Fiona og Shrek, genforenet med æslet, undslippe den arrige drage. Fiona er ovenud lykkelig over at se sin redningsmand kæmpe for hendes liv (“Drømmen blev til virkelighed”). Shrek fanger dragen og trioen kommer i sikkerhed, hvor Fiona til sin store rædsel opdager, at Shrek er en trold og ikke Prins Charming. Shrek forklarer, at han blot er hendes redningsmand, og det er Grev Farquaad, som hun skal giftes med. Da solnedgangen nærmer sig bliver Fiona ængstelig og insisterer på, at det er tid til et hvil og at hun skal overnatte for sig selv. Æslet og Shrek holder sig vågne, og alt imens Shrek endelig begynder at åbne sig op overfor sin nye ven, ser vi Fiona forvandle sig til en trold alene i måneskinnet (“Mit andet jeg”).
2. akt
Den næste dag står Fiona op, og opstemt af at det er hendes bryllupsdag, danser hun omkring, imens hun synger (“Morgenmenneske”). Da hun nysgerrigt spørger ind til hendes kommende brudgom, lukker Shrek og æslet op for en kavalkade af ”korte” vittigheder. Shrek begynder desuden at håne hendes barndomshistorie. Da de begge mener, at deres egen barndom var værst, påbegynder de en kamp, der ender med udgydelser af ulækre kropslyde (“Der blev du sat på plads”). Gennem denne kamp bliver de bekendt med hinandens baggrund, og et uventet venskab er født.
Samtidig er Grev Farquaad i fuld gang med at planlægge sit bryllup hjemme i Duloc, og han afslører sin egen beskidte arv (“Farquaads ballade”). Da Shrek og Fionas venskab vokser til kærlighed, forsøger æslet, med hjælp fra tre blinde mus at overtale Shrek til at fortælle Fiona om sine følelser for hende (“Tag det næste skridt”). Før han får muligheden er solen dog på vej ned, og Fiona flygter til sit skjul for natten. Æslet vil dog ikke give op, og følger efter Fiona ind i hendes skjul, hvor han ser hvorledes hun transformeres til en trold på grund af en forbandelse, som blev givet til hende af en heks, da hun var barn. Hun fortæller æslet, at kun et sandt kærlighedskys vil kunne forvandle hende til kærlighedens sande form. Imens forsøger Shrek at samle mod til at udtrykke sine følelser for Fiona (“Jeg bliver stum”). Endelig går han til Fionas skjulested, hvor han overhører den sidste del af Fiona og æslets samtale. Her misforstår han fuldstændig Fionas beskrivelse af sig selv som et stygt væsen, og tror at hun taler om ham. Såret stormer han væk.
Den næste dag beslutter Fiona sig for, i sin menneskeskikkelse at fortælle Shrek om sin forbandelse (“Morgenmenneske – Reprise”). Da Fiona forsøger at forklare, bliver hun dog groft afvist af Shrek. Grev Farquaad ankommer med sin hær for at kræve sin prinsesse. En vred Fiona går ikke bare med til at ægte Grev Farquaad, men insisterer endog på, at brylluppet skal stå før solnedgang. Æslet forsøger at tale med Shrek, men Shrek er så vred over, at æslet har talt med Fiona om Shrek bag hans ryg, at han nu vil returnere til sumpen – alene. (“Bygger en mur”).
Imens er alle landets eventyrvæsner på vej fra sumpen til deres nye opholdssted, men de er så oprørte over Grev Farquaads diskriminerende facon (“Vi siger nej”), at de beslutter sig for at drage til Duloc for at tage kampen op mod ham. Tilbage i sumpen skændes Shrek og æslet indtil, at det endelig lykkedes æslet at overbevise Shrek om, at de ikke talte om ham, da han havde overhørt dem. De tilgiver begge hinanden og æslet overbeviser Shrek om at Fiona har følelser for ham. De haster til Duloc, hvor det lykkes Shrek at forpurre brylluppet i allersidste øjeblik. Langt om længe lykkes det for Shrek at udtrykke sine følelser og han erklærer sin kærlighed til Fiona. (“Stor vidunderlig verden – Reprise”). Fanget imellem sin kærlighed til Shrek og sit ønske om at bryde sin forbandelse, forsøger hun at flygte, men stoppes af de forviste eventyrvæsner, der i samme nu bestormer brylluppet for at protestere mod Farquaad. I dette vivar går solen samtidig ned, og Fiona forvandles foran alle til en trold. Grev Farquaad er forfærdet, men insisterer på at ægteskabet er bindende, og at han vil anbringe Fiona i et aflåst tårnværelse, mens han regerer som Dulocs ægte konge. Shrek pifter for at hidkalde dragen, som de mødte tidligere, og den tager sig af Farquaad med et enkelt ildsprudlende pust. Endelig befriet for Grev Farquaad tilstår Shrek og Fiona deres kærlighed for hinanden og besejler det med et kys. Fionas forbandelse bliver brudt og hun tager sin ægte form: En trold. Først skammer hun sig over sit udseende, men Shrek erklærer, at hun stadig er smuk. Shrek og Fiona begynder et nyt liv sammen, mens alle fejrer hvad der gør dem specielle (“Finale”). De lever alle lykkeligt til deres dages ende. (“I’m a Believer”).
Instruktørteam
Torben R. Skov
Instruktør
Blev ramt af Skansefeberen tilbage i 1997, hvor han ved et tilfælde kom med i forestillingen “Oklahoma”. Han arbejder til daglig som regnskabschef hos Asetek Danmark A/S i Aalborg, men de kreative lyster bruges heldigvis hos Skansespillet. Torben er foreningens multimand! Kasserer, skuespiller, instruktør, scenograf og tekniker og meget andet.
Søren Skriver
Instruktørassistent
Havde sin skansedebut tilbage i 2009 som prinsen i Aske- pot og har siden været en del af Skansefamilien. Derudover har han også spillet et hav af roller på andre scener. Søren har mange års erfaring foran og bag scenen, som gør ham til instruktørens uundværlige højre hånd. Samtidig med sit teaterengagement er Søren uddannet lærer. Han var også instruktørassistent på sidste års forestilling.
Martin Kjeldgaard
Kapelmester
Er uddannet pianist fra Nordjysk Musikkonservatorium og arbejder til dagligt som organist og korleder ved Vodskov Kirke. Martin har været kapelmester på Skansens sommerspil siden 2009 og er også foreningens webmaster. Martin skriver også i øjeblikket musik og tekst til sin egen musical med titlen “Langt ude i havet”.
Johannes Rodh
Sangcoach
Uddannet “alt-mulig-musiker” fra Nordjysk Musikkonserva- torium med hovedvægt på kor/ensembleledelse og basun. Han har sidenhen uddannet sig som organist, og arbejder til daglig ved Vesterkær Kirke i Aalborg. Johannes har spillet med i skanse-orkestret de seneste tre sommerspil, og er også med i år, foruden tjansen som korleder og vocalcoach.
Peter Bonnen
Sminkør
Peter er ikke helt ukendt hos Skansespillet, da han sidste år hjalp med sminkningen i forbindelse med opsætningen af “Atlantis”.
I år er han hovedansvarlig for udtænkningen af sminkningen af alle eventyr gurerne, Shrek, Fiona og Æsel. Peter er oprindeligt uddannet fra Alexandra Skolen for skrædderi og konfektion, og har i mange år beskæftiget sig med kostumer og påklædning på bl.a. Himmerlands Teater og Aalborg Teater.
Vivian Jørgensen
Sufflør
Er Skansens ‘Grand Old Lady’ og vores allesammens “tante”. Vivian har været aktiv i Skansespillet i 29 år siden starten i 1988 med “Annie get your gun”, og hun har en stor del af tiden været en del af bestyrelsen.
Vivian er gået på pension fra Forsvaret, så nu er der endnu mere tid til Skansespillet.
Betinna Bjeldbak
Produktionsleder
Har været en del af Skansespils-familien siden 1995, hvor hun var med i “Frøken Nitouche”. Betinna har været både foran, bagved og ved siden af scenen. Hun har været skuespiller, instruktør, produktionsleder, forestillingsleder, rekvisitansvarlig og koordinator for bagscenen. Arbejder til dagligt som lærer og var indtil for nyligt formand for Musicali-ber Aalborg.
Anne Moe
Produktionsassistent
Har været en del af Skansespillet i mange år, hvor hun næsten er vokset op, og hun er i den grad blevet en stor del af Skansefamilien. Anne har stået på scenen i ere opsætninger, men mest af alt har hun det store og vigtige overblik bagved scenen. Her har hun været alt fra forestillingsleder til produktionsassistent, hvor hun sørger for, at alt forløber som det skal. Anne er også en af de hovedansvarlige for børnenes julestykke.
Medvirkende
Jonas W. Nielsen
Shrek
Jonas Ø. Pedersen
Æsel
Søren S. Rasmussen
Farquaad
Marie Louise Hahne
Fiona
Christian B. Jakobsen
Pinocchio, Duloc danser, mv.
Mille J. M. Jensen
Lille Shrek, Gnavpot, rotte
Ida Kjeldgaard
Lille Fiona, rotte, bryllupsgæst
Mark B. Almasi
Gris #1, landsbyboer, vagt, mv.
Juline Geertsma
Gris #2, Duloc danser, mv.
Jakob M. Hansen
Gris #3, ridder #3, mv.
Jannie Hvilsted
Den Gale Hattemager
Thomas W. Pedersen
Shreks far, Bjørnefar, mv.
Sarah Korreborg
Dronning Lillian, Alice, blind mus
Martin T. Knudsen
Kong Harald, vagt, præst mv.
Simone Yder
Klokkeblomst, blind mus, mv.
Betinna Bjeldbak
Den Gode Fe, Kagemand
Marianne D. Nielsen
Den Onde Heks
Michelle Knudsen
Den Grimme Ælling, Hilda, mv.
Sine Sloth
Kanin med ur, Duloc danser, mv.
Karen Hauerslev
Teenage Fiona, landsbyboer, mv.
Berith Raunstrup
Dragen, landsbyboer, mv.
Thomas V. Vejling
Thelonius, Peter Pan, mv.
Ulrik Frank
Den Store Stygge Ulv
Stine Korsbro
Madam Mim
Kirstine Lauritzen
Bestøvlede kat, Duloc danser, mv.
Birgitte Randsted
Shreks mor, Bjørnemor, Rafiki
Caroline Ramskov
Rødhætte, Duloc danser, mv.
Christian Rønnest
Rottefænger, vagt, mv.
Emilie Pedersen
Klods-Hans, Duloc danser, mv.
Ann Sofie Jansdal
Landsbyboer, Duloc danser, mv.
Emily Sørensen
Hyrdinde, blind mus, mv.
Freja S. Biegel
Landsbyboer, Duloc danser, mv.
Frida T. Schultz
Bryllupsgæst, Duloc danser, mv.
Liane G. Eriksen
Skorstensfejer, Duloc danser, mv.
Louise K. Kronborg
Bjørneunge, Duloc danser, mv.
Mathias K. Jensen
Øverstkommanderende, mv.
Nanna Ottsen
Landsbyboer, Duloc danser, mv.
Rebecka Sørensen
Landsbyboer, Duloc danser, mv.
Sofie K. Kamp
Landsbyboer, Duloc danser, mv.
Søren V. Pedersen
Brutalis, landsbyboer, mv.
Anne Moe
Dragebærer
Peter Lydholm, Kathrine K. Hangstup, Morten Lyng, Johanne S. Biegel, Erik E. Christensen, Majbritt Biegel og Jonas M. Nielsen
Orkesterkor
Orkester
Mads Kirkegaard
Fløjte, klarinet, saxofon
Nis Myrtue
Fløjte, klarinet, saxofon
Karen Marie Lyng
Trompet
Horn
Thea Z. Vriborg
Basun
Johannes Rodh
Olga Carlsen
Violin
Sebastian Horon
Cello
Keyboard, kapelmester
Martin Kjeldgaard
Keyboard
Andreas Bek Mortensen
Ole Bech
Guitar
Elbas
Michael Andersen
Trommer
Henrik L. Skøtt
Bag Scenen
Kostumeansvarlig
Britta Kjeldgaard
Systue
Britta Kjeldgaard, Joan Trudsholm, Karen Jacobsen, Louise Holmgaard, Liane Eriksen, Juline Geertsma, Ann Sofie Jansdal, Rebekka Sørensen, Emily Sørensen m.fl.
Hår og Makeup
Peter Bonnén og Søren Skriver Rasmussen
Rekvisitansvarlig
Jeanette Schultz
Rekvisitter
Jeanette Schultz, Johanne Sloth Biegel, Majbritt Biegel, Anne Pernille Moe, Søren Skriver Rasmussen, Betinna Bjeldbak, Stine Korsbro, Caroline Ramskov, Freja Biegel, Christian Rønnest, Marianne Duus, Frida Schultz m.fl.
Scene- og kulisseansvarlige
Tommy Yder og Torben Skov
Malere
Steen Carlsen og Nicoline Carlsen m.fl.
Scene-og kulissebygning/maling mm.
Tommy Yder, Torben Skov, Christine Yder, Steen Carlsen, Jacob Valbak, Sven Høyer, Casper Nielsen, John Jensen, Jakob Sloth Jepsen, Jesper Jacobsen, Nicoline Carlsen, Flemming Pedersen, Jonas Østergaard, Jonas Wallentin, Thomas V. Vejling, Berith Raunstrup, Jannie Hvilsted, Tor-ben Skov, Martin Knudsen, Christian Bager, Ulrik Frank, Søren VP, Mark B. Almasi, Jakob Møller Hansen, Thom-as Winther Pedersen, Marie Louise Hahne, Simone Yder, m.fl.
El
Casper Nielsen
Lyddesign og afvikling
Mads Kart Sørensen
Lydudstyr
Michael Jonassen og Søren Lyd
Backstage
Anne Pernille Moe, Louise Frederiksen, Mette Nørgaard, Constance Holm, Tanja Friholt Lauritzen, Charlotte Ram-skov, Helene Rønnest m.fl.
Forestillingsleder
Anne Pernille Moe
PR
Flemming Pedersen, Martin Kjeldgaard, Jannie Hvilsted, Mathias Kjær Jensen, Jan Norvin, Torben R. Skov, Berith Raunstrup m.fl.
Annoncer og sponsorer
Flemming Pedersen, Jan Norvin, Jannie Hvilsted, Berith Raunstrup m.fl.
Plakat, grafik & programdesign
Maria Emilie Trend
Fotografer
Jens Bang fra Aalborg Reklamefoto og Jeanette Schultz
Billetsalg, bod, kontrollør, voldvagt og kagebagere
Anne Hangstrup, Arne Sørensen, Berith Raunstrup, Birgitte Randsted, Britta Kjeldgaard, Caroline Ramskov, Casper Nielsen, Charlotte Jensen, Christina Kronborg, Connie Yder, Corna Christensen, Erik Schou, Eva Rodh, Flemming Pedersen, Frederikke Kristensen, Gitte Lynnerup, Hanne Schou, Jacob Husmann, Jakob Jepsen, Jane Schultz, Janne Højen, Jeanette Schultz, Jens Sloth, Jesper Kamp, Jess Lauritzen, Jette Pedersen, Joan Trudsholm, Jonas Wallentin, Juline Geertsma, Jørgen Andersen, Karin Young Sørensen, Kirsten Andersen, Kirsten Eriksen, Krestine Jakobsen, Lars Sørensen, Lisa Hauerslev, Lotte Holmgaard, Lotte Kamp, Louise Holmgaard, Mark Almasi, Mejdahls Bageri, Mette Pedersen, Michael Schultz, Michelle Knudsen, Niels Larsen, Niels Skov, Ninna Pedersen, Peter Andersen, Rosemarie Grøn, Runa Finnesand, Stine Korsbro, Stine Pedersen, Susanne Skov, Sven Høyer, Tanja F. Lauritsen, Thomas Vejling, Tommy Yder, Torben Lynnerup og Tove Sloth
Nattevagter
Michelle Knudsen, Louise Holmgaard, Ann Sofie Jansdal, Martin Knudsen, Torben Skov, Stine Korsbro, Berith Raunstrup, Jacob Bo Huusmann, Louise Frederiksen, Thomas Vejling, Christian Bager, Betinna Bjeldbak, Juline Gertsma, Birgitte Randsted, Casper Nielsen, Jannie Hvilsted, Jakob Møller Hansen, Ulrik Frank, Martin Kjeldgaard, Thomas Winther Pedersen, Sarah Korreborg
Bestyrelsen
Jannie Hvilsted, Vivian Jørgensen, Torben R. Skov, Steen Carlsen, Susanne R. Skov, Betinna Bjeldbak, Berith Raunstrup, Michelle Knudsen og Mathias Kjær Jensen
Publikum skrev
Lilian Nammour Thestrup Høj: Hold nu fast hvor er I dygtige, sjove, flotte, festlige, musikalske og top-seje. Aalborg Teater kunne ikke have gjort det bedre. Vi er fans. God sommer til jer og 5 stjerner
Sonja Thorsen: Kan godt forstå I har totalt udsolgt. Skansespillets udgave af Screck er simpelthen fantastisk. Vi så forestillingen i søndags og var meget begejstret!
Bodil Busk: Det er bare den bedste Forestilling gennem alle årene . Profesionelle skuespillere , musik, scene hjælpere mm, pta at det udelukkende er på frivilligt basis alt kører. I kan godt være stolte ??????, glæder os allerede til næste år, hvor vi skal opleve ” Skammerens datter”
Anette Pedersen: Tak for en fantastisk oplevelse! I leverer den allerhøjeste kvalitet af både musik, skuespil og nærvær.